2020. március 25., szerda

Emelt angol - Éva néni

My dear Students!

Let me give you some visszajelzés on your work.😊

Így néz ki a "halállista". Amikor beküldesz valamilyen feladatot, egy ikszecske kerül a megfelelő helyre. Kérlek tekintsd át ezt a táblázatot, és ha úgy találod, hogy valamit beküldtél, de nincs ott az x, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, hogy megkereshessük. Ha nem csinálsz egyáltalán feladatokat, akkor viszont bajba kerülhetsz! Ha 3 feladat kimarad, szólok az osztályfőnöködnek, aki felveszi veled a kapcsolatot, hogy mi az oka annak, hogy nem dolgozol.
Ezt ti sem akarhatjátok...😊

Ha a neved mellett az áll, hogy "5sz", az azt jelenti, hogy azt a feladatot kimondottan pipecül csináltad meg. Talán többet is csináltál, mint amennyit kértem vagy szép, alapos munkát végeztél, tehát ez egy szorgalmi vagy házi feladat ötös.

Az "x-" azt jelenti, hogy éppen csak súroltad a követelményszintet ahhoz a feladathoz. De legalább kész van. 😊

A film végét megnézte valaki otthon? Jelezzen, aki igen, hogy tudjam.

Back to English...

Everybody got London's Roman name right! In this video you can learn more about London in Roman times and the events that happened later. Please watch the video, preferably more than once, and try to understand as much as you can. The speaker has got an American accent by the way. You can find the written text of the video under the video itself (A videó alatt ha lenyitod a fület megtalálod a szöveget leírva, amit hallottál).

What do these words mean? 
port =
to decline=
constant=
medieval=
plague=
wealthy=
reign=

Roman times in Britain are important because many words in English come from Latin, the language spoken by the Romans. And also don't forget that the Romans were also present in Hungary, too.
Have you ever heard about the Roman name of Hungary? (One plus point if you tell me!)

You don't have to send your answer, we will check it next time.


Oh, and live English lesson: Friday noon on Teams!


Be good! 
Stay at home!
Bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Testnevelés 2020.06.15.

Kedves gyerekek! Az utolsó tesi órára egy kis játékot hoztam nektek az egészséges életmódról. Üssétek ki azokat az ürgéket, amelyeknek a ...