2020. április 27., hétfő

Hallo aus Berlin - Tagesablauf

Kedves nyolcadikos!

A múlt heti feladatok megoldásait holnapig kérem, hogy küldjétek el nekem!
Krisztián! Rólad továbbra sincs semmilyen infóm! Hová tűntél?! Balázs?! Szabolcs?! Gréta?!

Was macht man morgens? Tätigkeiten nach dem Aufstehen; sich waschen, frühstücken, sich anziehen und Zeitangaben (ganze Uhr, halbe Uhr). Wann steht man auf, was befindet sich im Badezimmer, was frühstückt man, was zieht man sich an?
Az otthoni tanulás idején is nagyon fontos a NAPIREND! Nálatok hogyan telik egy nap?
Mit csináltok reggel? Mit csináltok ébredés után? (mosakodás, reggelizés, felöltözés) Mikor szoktál felkelni? Mi van a fürdőszobában? Mit reggelizel? Mibe öltözöl fel?

German Quiz: The perfect tense: Tagesablauf 2 - GermanZone.org
Nézd meg a videót

Marko schläft noch. Der Wecker klingelt, er muss aufstehen, obwohl er noch müde ist. Dann geht er ins Bad und aufs Klo. Die Familie isst zu Frühstück. Sie ziehen sich an, kämmen sich und gehen von zu Hause weg.
Marko alszik még. A vekker csörög, fel kell kelnie, habár még fáradt. Ezután elmegy a fürdőbe és a mosdóba. A család reggelizik. Felöltöznek, fésülködnek és elmennek otthonról.

A videó közben válaszolj a kérdésekre, majd egészítsd ki a feladatokat a helyes megoldásokkal és küldd el nekem! (Dolgozhatsz ebben a dokumentumban is, amit küldök!)


Viel Spaß!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Testnevelés 2020.06.15.

Kedves gyerekek! Az utolsó tesi órára egy kis játékot hoztam nektek az egészséges életmódról. Üssétek ki azokat az ürgéket, amelyeknek a ...