Nézzük tovább a tápanyagainkat!
Zsírok és olajok
Olvasd el a tankönyv 99-100. oldalát!
Válaszolj a kérdésekre! Így meglesz az óravázlatod!
- Mi az avasodás? Mik gyorsítják az avasodást?
- Miért fontosak a zsírok, (az olajok) az emberi szervezet számára?
- Milyen szerepük van az emberi szervezetben? (Ötféle funkciót sorol fel a könyv, több helyen találod meg!)
- Mik az alapvető különbségek a zsírok és az olajok között?
- Mit kell tudnunk az oldódásukról?
- Milyen következményei vannak a túlzott zsírfogyasztásnak? („Magyaros konyha” szürke rész)
- Sorolj fel 5 zsírfajtát!
- Sorolj fel különböző magvakból sajtolt olajfajtákat! (Legalább ötfélét, lehet akár tíz is!)
A vázlat beküldendő: 16 óráig (garaiedit62gmail.com) Ez az ötödik.
Ha érdekel a téma egy-két rövid cikk:
Te is kereshetsz cikkeket! Tájékozódj!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése